Erzincan yanlış yere inşa edilmiş

Erzincan yanlış yere inşa edilmiş

ABONE OL
23 Şubat 2023 10:00
Erzincan yanlış yere inşa edilmiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Türkiye’nin önemli bilim insanlarından Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, hangi illerde şehirleşme olmamalı? sorusuna Erzincan cevabını verdi. Şengör özellikle 1939 Erzincan depreminin ardından şehrin yerinin yanlış seçildiğini, Kuzey Anadolu Fay Hattında bulunan Erzincan’ın “Çek Ayır Havzası” olarak adlandırılan “Çöküntü Ovası” içinde bulunduğunu ifade etti.

paragraf sonrası reklam alanı

Türkiye iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay’da büyük yıkıma yol açtı.

Sosyal medya platformundan ‘Fay hattı üzerine ev yapılır mı?’ başlıklı videoda soruları yanıtlayan Celal Şengör, Türkiye’de hangi iller ve ilçelerde şehirleşmenin olmaması gerektiğini açıkladı. Celal Şengör’ün saydığı iller arasında Erzincan’da bulunuyor.

“Türkiye’de haritaya baktığınız zaman, ‘Bu ilde şehirleşme olmamalı, buraya böyle binalar yapılmamalı’ dediğiniz en dikkat çekici şehirler hangileri? Sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Celal Şengör’ün cevabı şöyle;

3. paragraf sonrası reklam alanı

“Mesela Erzincan. Hatta 1939 depremi olunca İhsan Hoca, ‘Bizler o zaman İsmet İnönü’ye söyledik. Şehri taşıyalım dedik.’ demişti. İnönü de demiş ki, ‘Devletimizin şu anki iktisadi gücü bütün şehri taşımaya yetmez.’ Çünkü Erzincan bir çöküntü ovasının içinde oturuyor. Dolayısıyla sakat bir yerde”

paragraf sonrası reklam alanı

Şengör; “Şehri taşımak mümkün olmadığına göre zeminin iyi incelenip binalar ona göre yapılmalıdır” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı