DOLAR 32,3255 -0.06%
EURO 34,8076 -0.2%
STERLIN 40,7156 -0.08%
ALTIN 2.381,61-0,48
BIST %
BITCOIN 20753130,18%
Nevşehir

AÇIK

02 00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cerablus’ta yetimhaneye bırakılan iki Azerbaycanlı kardeş ülkesine kavuşuyor

Cerablus’ta yetimhaneye bırakılan iki Azerbaycanlı kardeş ülkesine kavuşuyor

ABONE OL
28 Mayıs 2022 15:10
Cerablus’ta yetimhaneye bırakılan iki Azerbaycanlı kardeş ülkesine kavuşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Suriye’nin Cerablus ilçesindeki yetimhanede fark edilen Azerbaycanlı 2 yetim çocuk, insani diplomasi faaliyetler sonucunda Azerbaycan’daki akrabalarına ulaştırılmak üzere yetkililere teslim edildi.

paragraf sonrası reklam alanı

İki yıl önce Suriye’nin Cerablus ilçesinde bulunan yetimhaneye terk edilen 9 yaşındaki Zeynep ve kardeşi 5 yaşındaki Sümeyye, akrabalarına kavuşturulmak üzere Göç idaresi ve Azerbaycanlı yetkililere teslim edildi. Dışişleri Bakanlığı ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ile birlikte yürütülen çalışma sonucu yetim çocuklar bu ülkedeki akrabalarına ulaştırıldı. Yetimhaneden alınarak sınıra ulaştırılan yetimler, Göç İdaresi Müdürlüğünce yapılan işlemler sonunda Azerbaycanlı yetkililere teslim edildi.

“Hüznü ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz”

İHH İnsani Diplomasi Birimi’nden Taner Altun, “Bugün hüznü ve mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Çünkü 2 yıl önce yetimhanemize gelen Zeynep ve Sümeyye’den ayrılacağımız için hüzünlü, ancak daha iyi şartlarda hayatlarını sürdürebilecekleri akrabalarının yanlarına gidecekleri için mutluyuz. Zeynep ve Sümeyye 2 sene önce yetimhanemize geldikten sonra İnsani Diplomasi Birimimiz Azerbaycan Büyükelçiliği ve Dışişleri ile iletişime geçerek kendilerini bilgi verildi. Uzun süren çalışmanın ardından işlemleri tamamlanan yavrularımızın tahliyeleri gerçekleştiriliyor. Ayrıca yetimhanemizde bulunan Zeyd ve Reyyan için de Azerbaycanlı yetkililerle görüşmeler sağlıyoruz. Umut ediyoruz ki en yakın zamanda bu yavrularımızı da ailelerine kavuşturacağız” dedi.

3. paragraf sonrası reklam alanı

“Çok mutluyum ama buradaki arkadaşlarımı çok özleyeceğim”

paragraf sonrası reklam alanı

Evine döneceği için çok mutlu olduğunu söyleyen Zeynep, “Sınıftaki arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi çok seviyorum. Onlardan ayrılacağım için üzülüyorum ama. Arkadaşlarımı arayacağım her zaman. Onları çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı