Beyşehir, Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor
  • n50haber
  • Gündem
  • Beyşehir, Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor

Beyşehir, Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor

ABONE OL
30 Mart 2023 14:01
Beyşehir, Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Türkiye turundaki Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi Konya’nın Beyşehir ilçesinde ziyarete açıldı.

paragraf sonrası reklam alanı

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan malzemelerin sergilendiği “Çanakkale Gezici Müzesi” Kubadabad Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ziyarete açıldı. Müzede Çanakkale destanının anlatıldığı, kahraman askerlere ait eşyalar ile kullanılan mühimmatlar da sergileniyor. Serginin açılışını yapan Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Çanakkale savaşlarının Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, “Bizzat alanı yerinde gördüm. İnşallah öğrencilerimize de nasip olur. Ama bu sergiyi de kısmen olsa o duyguyu yaşamak adına önemli görüyoruz. Bizi millet yapan bir savaştır Çanakkale. Türk milletini millet yapan bir savaş. Birçok kahramanlığın yaşandığı, fedakarlığın yaşandığı büyük bir savaş” ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından Kaymakam Akpınar ve beraberindeki katılımcılar müzeyi gezdi, Çanakkale savaşında kullanılan savaş malzemelerini yakından gördü. Yetkililer, sergilenen malzemeler hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere de deniz ve kara savaşı ile ilgili bilgiler aktarıldı. Serginin 3 Nisan akşamına kadar açık kalacağı belirtildi. Açılışa, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Ünal, daire amirleri, eğitim camiası mensupları ve öğrenciler katıldı.

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı