Yeşilin mavi ile buluştuğu köy: Uzungöl

Yeşilin mavi ile buluştuğu köy: Uzungöl

ABONE OL
27 Mayıs 2022 11:45
Yeşilin mavi ile buluştuğu köy: Uzungöl
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Uzungöl köyü, Keban baraj gölünün maviliği ve doğanın yeşilliği ile kartpostalları andırıyor.

paragraf sonrası reklam alanı

Bahar aylarından yeşil ve baraj gölü manzarasıyla farklı bir güzelliğe bürünen Çemişgezek ilçesine bağlı Uzungöl köyü, harika doğasıyla ilgi görüyor. Keban baraj gölünün sıfır noktasında, Çemişgezek ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta olan köyde 120 kişi yaşıyor. Trabzon’un Uzungöl’ü ile olan isim benzerliği, yeşili ve göl manzarasından ötürü, köylerini ‘Doğunun Uzungöl’ü’ olarak tanımladıklarını aktaran yöre sakini Tuncay Göçer, “Köyümüz Keban baraj gölüne sıfır noktada, doğa yeşiller içinde bir köy. Hem ismi hem de göl ve yeşilliğinden ötürü, nerelisin dediklerinde Doğunun Uzungölü’ndenim diyorum. Köyümüzde özellikle günbatımı manzarası hayranlık uyandıracak düzeyde. Türkiye’mizin her tarafı bir cennet. İşte o cennetten bir parçada burası” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı