Yarım Asırlık Festivale Geri Sayım

Yarım Asırlık Festivale Geri Sayım

ABONE OL
29 Ağustos 2022 18:38
Yarım Asırlık Festivale Geri Sayım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Ürgüp Belediyesi tarafından ilki 1967 yılında yapılan Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali’nin bu yıl 50.’si çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

paragraf sonrası reklam alanı

Festival kenti Ürgüp’te Uluslararası Bağ Bozumu Festivali 9 Eylül’de saat 15:00’de belediye önünden mehteran takımı ile kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Geleneksel köy stantlarının, Ürgüp fotoğraf sergisinin, En güzel üzüm yarışmasının, üzüm ezme yarışmasının ve festival yemeği ikramının yapılacağı, Ürgüp kültürünün her yönüyle yansıtılacağı festival köyünün açılışı kortejin ardından yapılacak.

Köy stantları ve kadın kooperatiflerinin stantlarının 2 gün boyunca yöresel ürünlerin satışını yapacağı festival köyünde; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Yunanistan, Hindistan, Endonezya gibi ülkelerin katılımıyla halk dansları gösterisi 2 gün boyunca izleyicilere görsel şölen yaşatacak. Türkiye’nin farklı bölgelerinin halk oyunları gösterileri de sahnelenecek.

3. paragraf sonrası reklam alanı

Ürgüp İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından oluşturulacak seçici kurul tarafından yılın en güzel üzümü belirlenecek, Yılın en güzel üzümünü yetiştiren çiftçi Ürgüp Belediyesi tarafından bu yılda ödüllendirilecek.

paragraf sonrası reklam alanı

Aynı gün festival alanında Doğukan Alsay’dan interaktif show ve Bilal Sonses konseri düzenlenecek.

10 Eylül Cumartesi günü de Festival Köyü’nde gün boyu çeşitli etkinlikler devam ederken, Turasan Bağlarında bağ bozumu ritüeli gerçekleştirilecek.

10 Eylül Cumartesi akşamında da festival alanında İsmail Altunsaray ve Mustafa Ceceli konseri düzenlenecek.

Tüm bölge halkını yarım asırlık festivale davet eden Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Ağustos ayında başarıyla tamamladığımız ve yüz binlerce misafiri ilçemizde ağırladığımız balon festivalimizin yankıları sürerken Ürgüp ve köylerimizle birlikte tarımımızın, üzümümüzün tanıtımının daha etkin bir şekilde yapılarak festivalin gelecek kuşaklara aktarılmasını bu sayede de turizmin daha etkin olmasını hedefliyoruz. Türkiye’nin önde gelen isimlerinin konserleriyle renklenecek festivalde çiftçilerimizle, köylerimizle birlikte gelecek misafirlere Ürgüp’ü en güzel şekilde her yıl bir önceki yıldan daha ileriye taşıma gayretiyle herkesi festivalimize bekliyorum.” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

50.’si düzenlenecek Uluslararası Ürgüp Bağ Bozumu Festivali’ne Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’nin katılımı bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı