Yalova Üniversitesinde protokol eğitimi

Yalova Üniversitesinde protokol eğitimi

ABONE OL
27 Mayıs 2022 10:40
Yalova Üniversitesinde protokol eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Türkiye’de protokol yönetimi eğitiminin uzman ismi Nihat Aytürk tarafından Yalova Üniversitesi akademik ve idari birim yöneticilerine Protokol ve Sosyal Davranış Eğitimi verildi.

paragraf sonrası reklam alanı

Yalova Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda 24-25 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşen eğitime Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Genel Sekreter, Fakülte Dekanları, Dekan Yardımcıları, Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve Müdür Yardımcıları, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Fakülte ve Yüksekokul Sekreterleri katıldı.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, kurum yöneticilerinin temsil ettikleri makam ve mevkilerin itibarını korumak için bilmeleri ve uygulamaları gereken bir takım protokol, görgü ve nezaket kurallarının olduğunu ifade etti. Yalova Üniversitesinde protokol ve nezaket kuralları konusunda eğitim verilmemiş olmasının önemli bir eksiklik olduğunu gördüklerini ve Rektörlük görevine gelmelerinin hemen akabinde bu konuda eğitim programı düzenlenmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi

Nahit Aytürk konuşmasına protokolün tarifiyle başladı. Kamusal ve sosyal alanda uygulanan kurallar bütününün genel adına protokol denildiğini ifade eden Aytürk, protokolün Fatih Sultan Mehmet döneminde kanunla uygulanmaya başlandığını ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde buna ‘teşrifat’ denildiğini anımsatırken, yine ilk kez Kanuni Sultan Süleyman tarafından “Teşrifat Tüzüğü”nün yayımlandığını ve “Teşrifat Dairesi” kurulduğunu söyledi. Aytürk, Kanuni’nin ardından Avrupa’nın yedi devletinin saray nazırlarını göndererek Osmanlı’dan protokol kurallarını öğrendiklerini ve 1815 yılına kadar tüm dünyada bu kuralların uygulandığını belirtti.

3. paragraf sonrası reklam alanı

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı