Türkiye’nin ilk Gastro Enstitüsü Kapadokya’da açılacak

Türkiye’nin ilk Gastro Enstitüsü Kapadokya’da açılacak

ABONE OL
11 Ekim 2022 15:15
Türkiye’nin ilk Gastro Enstitüsü Kapadokya’da açılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Somut Olmayan Kültürel Mirasımızın en önemli unsurlarından birisi olan halk mutfağı, kurulan enstitü ile gelecek nesillere aktarılacak.

paragraf sonrası reklam alanı

Türkiye’de kurulacak olan 10 Gastro Enstitüsünün ilki Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde açılacak. Geçmiş yıllarda Turizm Eğitim Merkezi (TUREM) olarak hizmet veren bina onarılarak Gastro Enstitüsü Merkezi’ne dönüştürülüyor. Merkezin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yapması bekleniyor. Ürgüp Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösterecek olan enstitüde eğitim gören öğrenciler geleceğin aşçısı olarak yetişecek. Gastro Enstitüsü inşaatını inceleyen Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Gastronomi alanında vasıflı insan gücünü yetiştirmek için çalışacaklarını belirtti. Polat; “Bakanımızın açıklamış olduğu 8 il de yapılacak olan 10 Gastro Enstitüsünün ilki Nevşehir’de kuruluyor. Gastro Enstitüsünü Nevşehir’e kazandırmak için alt yapısını oluşturduk. Gastro Enstitüsü binamızla ilgili fizibilite alt yapı çalışmalarını Kapadokya Üniversitesi rektörlüğü iş birliği ile yaptık. Gastro Enstitüsünü Ekim ayı içerisinde Bakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla açılışını yapacağız. Gastro Enstitü çalışmalarımız devam ediyor, yaklaşık on gün içinde açmayı planlıyoruz” dedi. Özellikle gastronomi alanında vasıflı insan gücü yetiştireceklerini söyleyen Polat; “Kılıçaslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bağlı olarak çalışacak olan Gastro Enstitünde aşçı, şef ve şef yardımcısı gibi yörenin özellikle yemek alanında vasıflı insan gücü yetişecek. Bu enstitü, ülke çapında gastronomi alanında, insan kaynağını yetiştirmek için önemli bir merkez olacak. Gastronomi alanında özellikle ülkemizde ve uluslar arası alanda yetişmiş insanlar eğitim verecek” dedi.

Açılacak olan Gastro Enstitüsü’nde ARGE çalışmaları yapılarak, Kapadokya Bölgesinin yöresel ürünlerinin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş mutfak kültürünün de gün yüzüne çıkartılması hedefleniyor.

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı