DOLAR 32,3595 0.26%
EURO 35,1136 -0.13%
STERLIN 40,9953 -0.13%
ALTIN 2.307,601,34
BIST %
BITCOIN 22884013,40%
Nevşehir
15°

KAPALI

05 24

İMSAK'A KALAN SÜRE

’Sigarayı bıraktıktan sonra kanser riski azalıyor’

’Sigarayı bıraktıktan sonra kanser riski azalıyor’

ABONE OL
31 Mayıs 2023 14:02
’Sigarayı bıraktıktan sonra kanser riski azalıyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Servet Kayhan, “Akciğerlerin, sigaranın oluşturduğu zararlardan tamamen kurtulabilmesi için zamana ihtiyaç vardır. Dokuz ay gibi bir süre sonra akciğerin kendisini temizleme fonksiyonları yerine gelerek ve kanser riskinin yıllar içerisinde azaldığı görülecektir” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

“31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” nedeniyle açıklama yapan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Servet Kayhan sigaranın zararlarından bahsetti. Prof. Dr. Servet Kayhan, “Sigara içenler sağlığınızın kıymetini anlamak için sigaraya bir müddet mola verin. Saatler içerisinde kalp atışının ve tansiyonun düzeldiği görünecektir. Sigarayı bırakanlar günler içerisinde nikotin düzeylerinin düşmesiyle beraber daha rahat nefes almaya başlayacaktır. Sigara bırakmasına bağlı olarak kanser riski, kalp hastalıkları riski, koroner arter hastalığı riski giderek azalacaktır. Akciğerlerin, sigaranın oluşturduğu zararlardan tamamen kurtulabilmesi için zamana ihtiyaç vardır. Dokuz ay gibi bir süre sonra akciğerin kendisini temizleme fonksiyonları yerine gelerek ve kanser riskinin yıllar içerisinde azaldığı görülecektir” diye konuştu.

“50 yaş ve üstü kişilerde özellikle solunum fonksiyonlarının giderek azalıyor”

Prof. Dr. Servet Kayhan ayrıca sigaranın zararları için şunları söyledi:

3. paragraf sonrası reklam alanı

“Sigara ve tütün mamulleri insanda hem fiziksel hem de psikolojik bağımlılık yapan ürünlerdir. Bununda en önemli etkeni içerdiği ’nikotin’ maddesidir’. Sigarayı bırakan kişiler, ilk günlerde konsantrasyon kaybı ve odaklanamama gibi sağlık sorunlarından kurtulacaktır. Sigarayı bırakamayanlar için sağlık desteği ’Alo 171’ hattı ve sigara bırakma polikliniğinde hizmet vermektedir. Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri olarak hastalara, ileride sağlıklı yaşam sürmeleri için genç yaşta sigarayı bırakmalarını, gençlere ise sigaraya hiç başlamamalarını önermekteyiz. 50 yaş üstü kişilerde özellikle solunum fonksiyonlarının giderek azaldığını bilmekteyiz. Bunun önüne geçebilmek için, öncelikle düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme, sigara ve tütün mamullerinden uzak durmayı önermekteyiz. Günümüzde her yıl yaklaşık iki milyon kişi dünyada akciğer kanserine yakalanmaktadır. Akciğer kanserinin yüzde doksan etkeni sigaradır. Sigarayı bırakarak sağlıklı bir ömür yaşanabilmektedir.”

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı