DOLAR 32,3737 0.16%
EURO 34,9798 -0.27%
STERLIN 40,9709 0.21%
ALTIN 2.324,010,21
BIST %
BITCOIN 22727680,00%
Nevşehir
11°

HAFİF YAĞMUR

02 00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sağlıklı bir Ramazan ayı için uzman diyetisyenden uyarı

Sağlıklı bir Ramazan ayı için uzman diyetisyenden uyarı

ABONE OL
29 Mart 2023 12:01
Sağlıklı bir Ramazan ayı için uzman diyetisyenden uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nuray Altınkum, Ramazan ayında alınabilecek basit önlemlerle sağlıklı ve çok daha rahat geçirmenin mümkün olabileceğini söyleyerek, dikkat edilmesi geren hususlarda bilgi verdi.

paragraf sonrası reklam alanı

Halk arasında beslenme konusunda doğru olarak bilinen birçok yanlış, sağlığı olumsuz yönde etkiliyor. Özellikle Ramazan ayında öğün sayısının düşmesiyle değişen beslenme düzeni, dikkat edilmediği takdirde birçok risk faktörü oluşturuyor. Dengeli beslenmeyle birlikte bol su tüketimi hayati önem taşırken, sahura kalkmadan tutulan oruçların büyük problemlere neden olabileceğini ifade eden Altınkum, bu ayı bedenen ve ruhen arınma dönemi olarak adlandırılabileceklerini dile getirdi.

Ramazan ayında kesinlikle sahur yapılmasını tavsiye ettiğini söyleyen Altınkum, “Sahurda daha çok hamur işi ve yağda kızartılmış ürünler yerine sizi uzun süre tok tutacak süt, yoğurt, yumurta omega-3 kaynağı badem, fındık, ceviz gibi ürünlerin tüketimini aynı zamanda ekmek olarak da tam tahıllı ürünlerin tüketimini tavsiye ediyorum. İftarda orucunuzu açarken bir bardak suyu yudum yudum içmenizi tavsiye ediyoruz. Sonrasında bir kepçe çorba içip 15 dakika ara vermenizi tavsiye ediyoruz. Bunun sebebi midede dolgunluk, şişkinlik ve hazımsızlık problemlerini önlemektir. İftarda daha sonrasında ana yemeğe geçerken yemeklerimizi küçük lokmalar halinde ve iyice çiğnemeye dikkat ediyoruz. Ana yemeklerimizi kızartılmış hamur işi yiyeceklerden oluşmasından ziyade daha çok sebze yemekleri, et yemekleri olmasını tavsiye ediyoruz. Bunları pişirirken de haşlama, ızgara, fırında olmasına dikkat etmenizi öneriyoruz” dedi.

“İftar ile sahur arasında su tüketin”

3. paragraf sonrası reklam alanı

Altınkum, “Bağırsak sisteminin iyi çalışması, bizi tok tutması ve kan şekerimizi hızlı yükseltmesini önlemesi açısından da her iftar sofrasında salataya yer vermenizi tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda Ramazan ayında su tüketimi çok azalır, bu da sindirim sisteminin yavaş çalışmasına ve bazı problemlere sebep olur. Ramazan ayında iftarla sahur arasında kişiden kişiye değişmekle beraber 2 ila 2,5 litre su tüketimini tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda herhangi bir rahatsızlığı yoksa tansiyon gibi, mide rahatsızlığı gibi; bir şişe maden suyu içilmesini tavsiye ediyoruz. Ramazan ayında hem bireylerin kendilerini daha dinç hissetmesi, hem sindirim problemlerini önlemesi açısında iftardan 1,5 saat sonra yarım saat yürüyüş tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı