DOLAR 32,3700 0.15%
EURO 34,9579 -0.33%
STERLIN 40,9550 0.16%
ALTIN 2.323,990,21
BIST %
BITCOIN 22761680,27%
Nevşehir
13°

KAPALI

02 00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Putin: “Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un hızla Rus yargı sistemine entegre edilmesi gerekiyor”

Putin: “Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un hızla Rus yargı sistemine entegre edilmesi gerekiyor”

ABONE OL
29 Kasım 2022 17:00
Putin: “Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un hızla Rus yargı sistemine entegre edilmesi gerekiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ulusal Hakimler Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Ukrayna’dan ilhak edilen Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgelerinde federal mahkemelerin kurulması, bu bölgelerin Rusya’nın yargı sistemine hızlıca entegre edilmesi gerektiğini söyledi.

paragraf sonrası reklam alanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’daki Kremlin Sarayı’nda düzenlenen Ulusal Hakimler Kongresi’nde konuştu. Putin, Rus yargı sisteminin yanı sıra Ukrayna’dan ilhak edilen bölgelerde oluşturulması planlanan yeni yargı sistemlerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Rus halkının temel haklarının anayasal güvence altına alındığının altını çizen Putin, “Yargının ülkedeki iş ortamının güçlenmesinde büyük rol oynadığını belirtmeliyim. Tüm işletmelerin ve şirketlerin istikrarlı çalışması büyük ölçüde bunlara bağlı olduğu için ekonomik alanda alınan yargı kararlarının önemi de yüksektir. Genel olarak ülkenin bugün karşılaştığı zorluklar, tehditler, davalar, soruşturmalar ve diğer usul eylemleri gerçekleştirilirken yüzeysel veya iddianamesiz bir yaklaşımın gerekçesi olamaz. Vatandaşlarımızın hak ve özgürlükleri Anayasa ile güvence altına alınmıştır” dedi.

Putin, Rus yargı sisteminin geliştirilmesine dair yaptıkları çalışmalardan bahsederek haksızlıkların giderilmesi ve daha hızlı bir yargı sistemi oluşması için 16 yeni istinaf ve mahkemelerin oluşturulduğunu, sulh ceza hakimlerinin faaliyetlerine yönelik mevzuatlarda da güncellemeler yapıldığını ifade etti.

“Nazilerin zulümleri ve suçlarıyla ilgili kanıtların toplanması devam ediyor”

3. paragraf sonrası reklam alanı

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerin sivillere yönelik işlediği insanlık suçu ve soykırımlarına dair delil toplama çalışmalarının sürdüğünü ve bunun da hukuki olarak kayıt altına alınması gerektiğine vurgu yapan Putin, “Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında sivillere yönelik soykırım gerçeklerini tanımak için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekeceğim. Nazilerin zulümleri ve suçlarıyla ilgili kanıtların toplanması devam etmekte ve bundan böyle her gerçek için, mutlaka yasal ve adli bir değerlendirme yapılması gerekmektedir” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

“Bu bölgelerin Rus yargı sistemine hızla entegre edilmesi gerek”

Putin, “Bildiğiniz gibi milyonlarca insanın iradesiyle Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson, Rusya Federasyonu’nun yeni parçası oldu. Bu bölgelerde federal mahkemelerin oluşturulması planlanıyor” diyerek bu bölgelerin Rus yargı sistemine hızla entegre edilmesi gerektiğini kaydetti. Putin, “Bu, yalnızca mahkemeler için personel seçimi ile değil, aynı zamanda yeni binaların inşası, mahkemelerin faaliyetleri ile ilgili çok ciddi bir iştir. Bu, mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. Böylece bölgelerde yaşayan insanların anayasal güvenceleri koruma altına alınacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı