DOLAR 32,3812 0.19%
EURO 35,0375 -0.17%
STERLIN 41,0050 0.23%
ALTIN 2.324,060,21
BIST %
BITCOIN 2272281-0,67%
Nevşehir
15°

HAFİF YAĞMUR

02 00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi

Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi

ABONE OL
27 Mayıs 2022 17:25
Polonya-Belarus sınırında göçmen krizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Belarus topraklarından gelerek Polonya sınırını geçmek isteyen göçmenleri engellemek için Polonya Sınır Muhafızları sınırdaki önlemleri artırdı.

paragraf sonrası reklam alanı

Polonya-Belarus sınırında insanlık dramı sürüyor. Polonya-Belarus sınırında aylardır süren hareketlilik kış aylarının başlamasıyla azalmıştı fakat havaların ısınmasının ardından göçmenler yeniden Polonya sınırını çeşitli kanun dışı yöntemler deneyerek geçmeye çalışıyor. Sınırda yaşanan hareketliliğin ardından Polonya Sınır Muhafızları sınırda güvenlik önlemlerini artırırken, alınan tüm önlemlere rağmen sınırdaki hareketlilik engellenemiyor.

Polonya Kamu Denetçisi ve Uluslararası Af Örgütünden sınıra ziyaret

Mayıs ayı ortasında, Polonya’nın doğu sınırındaki Biaowiea ve Czeremsza-Poowce’deki ve ayrıca Polonya-Belarus sınırındaki Sınır Muhafızları karakollarına habersiz bir ziyarette bulunan Polonya Kamu Denetçisi yardımcıları ve beraberindeki İnsan Hakları ve Uluslararası Af Örgütü mensupları tarafından sınırdan geçişlerine izin verilmeyen onlarca göçmenin ormanda mahsur kaldığı, sınırdan geçmelerine izin verilmesi için eylem yapan bu göçmenlere yönelik baskının arttırıldığı bilgisini içeren bir rapor yayınlandı. Çocuklarıyla birlikte ormanda bekleyen onlarca insanın bataklıklardan veya su birikintilerinden su içtikleri ve bitkin durumda bulundukları aktarılırken göçmenlerin genel durumunun kötüye gittiği bilgisi verildi. Yapılan ziyaret ile ilgili Polonya Kamu Denetçisi İnsan Hakları komiserleri Hanna Machiska ve Valeri Vachev bir açıklama yaparak “Orada hala bir insani kriz var. En az düzinelerce insan ormanlarda mahsur kaldı” ifadelerini kullandı.

3. paragraf sonrası reklam alanı

Polonya hükümeti göç hareketinin önüne geçmek için Belarus sınırı boyunca yüksek duvar örerek göçmenleri engelleme yoluna gitmişti.

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı