OMÜ, Senagal’deki ilk temasını kurdu

OMÜ, Senagal’deki ilk temasını kurdu

ABONE OL
27 Mayıs 2022 17:35
OMÜ, Senagal’deki ilk temasını kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

SAMSUN (İHA) – Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın Senegal’de ilk teması Yunus Emre Enstitüsü oldu.

paragraf sonrası reklam alanı

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS) dolayısıyla bulunduğu Senegal’de ilk temasını Yunus Emre Enstitüsü ile gerçekleştirdi. OMÜ-YÖS’e yönelik katkıları için Yunus Emre Enstitüsü’ne teşekkür eden Rektör Ünal, hazır bulunan heyetle eğitim ve uluslararası öğrenci politikasıyla ilgili istişarelerde bulundu. OMÜ’nün uyguladığı yabancı öğrenci sınavı politikasını da değerlendiren heyet, uygulanan sınav politikasının değerli ve ulusulararası öğrenciler için fırsat olduğunu dile getirdi.

Ev sahipliğini Senegal Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas’ın yaptığı görüşmeye, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Kahraman, Elçilik Müşaviri Celal Doğan, Maarif Vakfı Temsilcisi Ahmet Göcen, Yunus Emre Enstitüsü Temsilcisi Merve Elsıkma, TİKA Temsilcisi Fuat Canan, Ticari Ateşe Salih Erdal katıldı.

OMÜ, Azerbaycan TEKNOFEST’te yerini aldı

3. paragraf sonrası reklam alanı

Öte yandan, OMÜ, Azerbaycan’da gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te stant açarak yerini aldı. Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı), Azerbaycan Dijital Gelişim ve Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Bakü Crystal Hall ve Deniz Kenarı Bulvarı Milli Park’ta düzenlenen festivale OMÜ, birçok projesinin sergilendiği stantla katıldı. Festivalde OMÜ’nün teknolojilerini; Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer ziyaretçilere tanıttı. OMÜ standına Azerbaycanlı akademisyenler ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

paragraf sonrası reklam alanı

Festivale katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Nobel ödüllü bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar’la bir süre sohbet etti. Yazıcı ve OMÜ’lü akademisyenler ise Aziz Sancar’la hatıra fotoğrafı çekildi. Samsun’un ev sahipliğinde organize edilecek dünyanın en büyük havacılık ve uzay festivali TEKNOFEST Karadeniz 30 Ağustos-4 Eylül 2022’de gerçekleştirilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı