DOLAR 32,3501 0.29%
EURO 35,1454 -0.01%
STERLIN 40,9219 -0.25%
ALTIN 2.307,721,34
BIST %
BITCOIN 22861482,59%
Nevşehir
18°

PARÇALI BULUTLU

02 00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muratpaşa’da tek protokol iki çözüm

Muratpaşa’da tek protokol iki çözüm

ABONE OL
28 Mayıs 2022 12:05
Muratpaşa’da tek protokol iki çözüm
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Muratpaşa Belediyesi’nde, taşıt kiralama şirketlerinin araç depolama sorunun çözümü ve mahalle aralarında sokakların park yeri olarak kullanmasına son verecek iş birliği protokolü imzalandı.

paragraf sonrası reklam alanı

Antalya’da, yüksek turizm sezonu öncesinde, hem işyeri ruhsatlarını kaybetme tehlikesi yaşayan taşıt kiralama şirketlerinin hem de mahalle aralarında sokakların kiralık araçlarca park yeri olarak kullanılması sorunu çözüme kavuştu. İki sorunu birden ortadan kaldıran protokol, Muratpaşa Belediyesi ve Araç Kiralama Kuruluşları Derneği arasında törenle imzalandı.

Törende, Belediye Başkanı Uysal, mart ayında sektörün tüm paydaşlarıyla bir araya geldiklerini hatırlattı. O toplantıya çözümü paylaştıklarını ve sektör temsilcilerini de bu sürece tam destek verdiğini belirten Başkan Uysal, otopark sorununun Türkiye’nin her yerinde bir problem olduğunu aktardı. Bununla birlikte şehir dışında site yapısında içinde toplanması gereken birçok meslek kolu olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Ama bir çırpıda, hiçbir unsur halledilmeden bir meslek grubunu ruhsat alamaz, çalışamaz hale getirecek idari düzenlemeler doğru değil. Turizmin kalbi Antalya ve Antalya’nın kalbi de Muratpaşa ise bu sorunu çözmemiz gerekiyordu. Belediye olarak otopark alanları belirleyelim ve en azından şimdilik kamunun faydalanamadığı bazı parsellerimizi bu şekilde müşterek bir kullanımla kamu yararına kazandıralım istedik. Böylece taşıt kiralama işiyle uğraşan bine yakın esnafımızın da sorunları çözülsün istedik.”

3. paragraf sonrası reklam alanı

Dernek Başkanı Çiğdem Koşan ise taşıt kiralama şirketlerinin birkaç ay öncesine kadar ruhsatlarının iptal edilme tehlikesi yaşadığını söyledi. Bu çerçevede Başkan Uysal’ın hızlı bir çözüm ortaya koyduğunu dile getiren Koşan, “Tüm Türkiye’de sorun var ve bunun çözümü Muratpaşa’yla başladı. Siz bir yol açtınız” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

Konuşmaların ardından işbirliği protokolüne imzalar atıldı. Buna göre, Muratpaşa Belediyesi, Ermenek Mahallesi’nde bulunan bir taşınmazını derneğe kiralayacak. Derneğe üye olsun ya da olmasın her şirket, bekleme durumunda olan araçlarını, dernekle yapacağı sözleşmeyle burada depolayabilecek. Böylece hem mahalle aralarında kiralık araçlarını oluşturduğu yoğunluk azalacak hem de hem de taşıt kiralama şirketleri bu sayede şehir içi ofisleri için ruhsat alabilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı