KMÜ SCIMAGO 2023 sıralamasında 42. sırada

KMÜ SCIMAGO 2023 sıralamasında 42. sırada

ABONE OL
30 Mart 2023 14:01
KMÜ SCIMAGO 2023 sıralamasında 42. sırada
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Dünyada en önemli uluslararası üniversite sıralama indekslerinden olan SCIMAGO Instıtutıons Rankıngs 2023 sıralama sonuçlarına göre, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Türkiye üniversiteleri arasında 42’nci sıraya yerleşti.

paragraf sonrası reklam alanı

Üniversitelerin araştırma, inovasyon çıktıları ve toplumsal etki performansları ölçülerek değerlendirilen sonuçlara göre KMÜ bir önceki yıla göre 69 basamak birden yükselerek 42’nci sırada yerini aldı. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, en önemli kurumsal yükselme göstergesini çevre biliminde göstererek bu alanda 2’nci sıraya yükseldi. Ayrıca Makine Mühendisliği ve Bitki Biliminde 4’üncü, enerji alanında 8’inci ve Zirai ve Biyolojik Bilimler alanında ise 9’uncu sıraya yükselerek büyük bir başarıya imza attı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, SCIMAGO 2023 sonuçlarına göre üniversitenin farklı alanlarda dereceler elde ettiğini vurgulayarak, “Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen tüm mesai arkadaşlarımı ve öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı