Kartepeli çocuklar işaret diliyle tanıştı

Kartepeli çocuklar işaret diliyle tanıştı

ABONE OL
19 Mart 2023 11:00
Kartepeli çocuklar işaret diliyle tanıştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Kartepe Genç Akademi bünyesinde eğitim gören çocuklara, empati yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla işaret dili eğitimi verildi.

paragraf sonrası reklam alanı

Kartepe Belediyesi tarafından inşa edilen Kartepe Genç Akademi, kurulmasından bu yana nitelikli eğitim öğretim faaliyetleriyle ilgi görüyor. Birçok alanda gençlere destek veren Akademi’de işaret dili eğitimi de veriliyor. Öğretmen Yeliz Önal’ın verdiği eğitimde, işitme engelli bireylerin birbiri ile ya da diğer insanlarla iletişim kurmasının ne kadar önemli olduğu uygulamalar ile de anlatılıyor.

Dünya Sağırlar İslam Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Dilber Özcan ve yönetim kurulu üyelerinin de katılarak sessiz dünyalarındaki tecrübelerini paylaştığı eğitim, Kartepeli çocukların da ilgisini çekti. Eğitime katılan çocuklar, gayretle öğrenmeye çalıştı.

“İnsanlar bizi anlamadığı zaman üzülüyorum”

3. paragraf sonrası reklam alanı

Dünya Sağırlar İslam Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Dilber Özcan, “İnsanlar bizi anlamadığı zaman üzülüyorum. Annem ve babam normal olarak konuşurken, ben işaret diliyle iletişim kuruyorum. İşaret dilini öğrenene kadar zorluklar yaşadım. SEKA Devlet Hastanesi’nde işaret dili eğitimi veriyorum” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

Özcan, çocuklara sunulan işaret dili eğitimi imkanı dolayısıyla Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’a teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı