DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
STERLIN 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BIST %
BITCOIN 20845400,79%
Nevşehir
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

04 46

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere Kralı III. Charles’ın Fransa ziyaretine protesto engeli

İngiltere Kralı III. Charles’ın Fransa ziyaretine protesto engeli

ABONE OL
24 Mart 2023 16:00
İngiltere Kralı III. Charles’ın Fransa ziyaretine protesto engeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

İngiltere Kralı III. Charles’ın 26 Mart’ta Fransa’ya gerçekleştireceği ziyareti, 28 Mart’ta emeklilik reformuna karşı yeni kitlesel protesto kararı alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talebi üzerine ertelendi.

paragraf sonrası reklam alanı

Fransa’da 2 aydır kitlesel protestolara yol açan ve emeklilik yaşının kademeli olarak 64’e çıkarılmasını içeren reforma ilişkin yasa tasarısının Ulusal Meclis’te oylamaya sunulmadan kabul edilmesinin ardından sokaklarda tansiyon düşmüyor. İngiltere Kralı III. Charles’ın pazar günü Fransa’ya yapmayı planladığı ziyareti protestolar nedeniyle ertelendi. Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Fransa’da 28 Mart Salı gününün emeklilik reformuna karşı yeni bir ulusal eylem günü olarak ilan edilmesi üzerine Kral III. Charles’ın ülkemize 26-29 Mart tarihlerinde yapması planlanan ziyareti ertelendi” ifadeleri kullanıldı.

Kararın, sabah saatlerinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Kral III. Elizabeth arasında yapılan telefon görüşmesinden sonra alındığı belirtildi. Kral III. Charles’ın ziyaretinin mümkün olan en kısa sürede yeniden planlanacağı vurgulandı.

Macron’un talebi üzerine ertelendi

3. paragraf sonrası reklam alanı

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada da ertelemenin “Fransa’daki durumdan” kaynaklandığı ifade edildi. Kararın Macron’un İngiliz hükümetinden ziyareti ertelemesini talep etmesinin ardından tüm tarafların rızasıyla alındığı kaydedildi.

paragraf sonrası reklam alanı

Öte yandan, İngiltere Kralı III. Charles’ın başkent Paris ve Bordeaux şehrini ziyaret etmesi bekleniyordu. Ülke, Ocak ayında gösterilerin başlamasından bu yana dün en şiddetli protestolara sahne olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı