DOLAR 32,3225 0.21%
EURO 35,1344 -0.01%
STERLIN 40,9342 -0.22%
ALTIN 2.299,440,98
BIST %
BITCOIN 2286549-0,55%
Nevşehir
19°

AÇIK

16 44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

İl Sağlık Müdürü Polat, “Acil ameliyat olması gereken 36 hastanın yatışları sağlanmıştır”

İl Sağlık Müdürü Polat, “Acil ameliyat olması gereken 36 hastanın yatışları sağlanmıştır”

ABONE OL
7 Şubat 2023 20:00
İl Sağlık Müdürü Polat, “Acil ameliyat olması gereken 36 hastanın yatışları sağlanmıştır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman’a 22’si uzman doktor olmak üzere toplam 115 personelin görevlendirildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, “Malatya’dan özellikle acil ameliyat olması gereken 36 hasta, ambulanslarımızla taşınarak şehir genelindeki hastanelere yatışları sağlanmıştır” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremde 10 ilde binlerce haber bina yıkılırken, binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Depremle birlikte tüm ülke seferber oldu. Bu çerçevede Elazığ’dan çevre illere 23 ambulans 2 UMKE aracı, 3 UMKE Lojistik aracı, 2 Sahra Hastanesi, çeşitli tıbbi sarf malzeme ve ilaç sevki sağlandı. Öte yandan acil ameliyat olması gereken 36 hastanın Elazığ’a getirilerek yatışlarının sağlandığı bildirildi.

Deprem nedeniyle şehirdeki tüm sağlık tesislerine 109’u il dışından olmak üzere toplam 396 hastanın başvurduğunu aktaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, “Bu başvuruların çoğunluğunu korku, panik, yüksekten atlama sonucu oluşan yaralanmalar oluşturmaktadır. Bu hastalardan 298’i taburcu edilmiş olup, diğer hastalarımızın tedavisi devam etmektedir. Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 2. depremden sonra 2 vatandaşımız göçük altında kalarak vefat etmiştir. Çevre illerimizin il sağlık müdürleri ile iletişime geçilerek ihtiyaçlarına göre; Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman illerimize 22’si uzman doktor olmak üzere toplam 115 personel, 23 ambulans 2 UMKE aracı, 3 UMKE Lojistik aracı, 2 Sahra Hastanesi, çeşitli tıbbi sarf malzeme ve ilaç, sevki yapılmıştır. Bununla birlikte Malatya ilindeki hastanelere gıda ve yemek yardımı yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Depremden etkilenen İllerimize Sağlık Bakanlığı ile sürekli iletişim halinde gerekli destekler verilmektedir” diye konuştu.

Malatya’dan acil ameliyat olması gereken 36 hastanın ambulanslarla taşınarak ildeki hastanelere getirildiği ve yatışlarının sağlandığını dile getiren Polat, “İlimizde 2020 yılında ve bugün yaşadığımız depremlerde sağlık alt yapımızın güçlü olması, sağlık hizmeti sunmamızda elimizi oldukça güçlendirmektedir. Özellikle 2018 yılında ilimizde hizmete açılan Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin sismik izalatör sistemine sahip olması, deprem anında bile kesintisiz sağlık hizmeti sunmaya imkan sağlamış, personelimiz ve hastalarımızın kendilerini güvende hissetmeleri, sağlık hizmeti sunumunda önemli rol oynamıştır. Bu da Şehir Hastanelerinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Yine köklü bir geçmişe sahip olan Fırat Üniversitesi Hastanesi ve Özel Hastanelerimiz depremde önemli rol oynamıştır” şeklinde konuştu.

3. paragraf sonrası reklam alanı

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı