Hisarcık’ta papatya ailelerin gelir kaynağı oldu
  • n50haber
  • Genel
  • Hisarcık’ta papatya ailelerin gelir kaynağı oldu

Hisarcık’ta papatya ailelerin gelir kaynağı oldu

ABONE OL
27 Mayıs 2022 10:15
Hisarcık’ta papatya ailelerin gelir kaynağı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde aileler dağlardan ve boş nadas tarlalardan topladıkları papatyaları kilogramı 60 liradan satıyorlar.

paragraf sonrası reklam alanı

İlçede özellikle kadınlar dağlık kesimlerinde ve boş tarlalarda kendiliğinden doğal olarak yetişen papatyaları toplayıp eve getirdikten sonra kafa kısımlarını kopartıp özenle temizleyip kurutarak alım için ilçeye gelen tüccarlara kilosunu 60 TL’den satıyorlar.

İlçede papatya toplayan İsmail Acar, papatyanın önemli bir geçim kaynakları olduğunu ve her yıl mayıs ve haziran aylarında dağlara ve boş arazilere papatya toplamaya çıktıklarını söyledi.

Sabah erken saatlerde papatya toplamak için araziye çıktıklarını ve hava ısınıncaya kadar topladıkları papatyaları eve getirip işlediklerini anlatan Acar,” Bin bir zahmetle topladığımız papatyaları satışa hazır hale getirmek için büyük emek veriyoruz. Eve getirdiğimiz papatyaların birer birer kafalarını koparıp ayıklıyor, güneşte kuruttuktan sonra da, ilçeye İzmir’den gelen alıcılara satıyoruz. Kilogramını 60 liradan satarak evimize ek gelir sağlıyoruz” dedi.

3. paragraf sonrası reklam alanı

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı