Gümüşhane’de 5. GÜMÜŞKOD Kodlama Şenliği yapıldı

Gümüşhane’de 5. GÜMÜŞKOD Kodlama Şenliği yapıldı

ABONE OL
26 Mayıs 2023 14:02
Gümüşhane’de 5. GÜMÜŞKOD Kodlama Şenliği yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Gümüşhane’de yıl boyunca danışman öğretmen ve öğrencilerin emek harcadığı, robotların, 3D tasarımların, akıllı taşıt maketlerin yer aldığı GÜMÜŞKOD 5. Kodlama Şenliği gerçekleştirildi.

paragraf sonrası reklam alanı

Çok yönlü, analitik ve eleştirel düşünen, sadece bilmek değil yapabilmek için çalışan, geleceğin becerileriyle donanmış bireyler yetiştirmek amacıyla başlatılan GÜMÜŞKOD kodlama eğitimi projesi çerçevesinde yıl içerisinde il genelinde yapılan yarışma ve şenliklerdeki projelerden seçilen 56 kodlama ve robotik çalışmanın bulunduğu sergi Halk Eğitimi Merkezi Salonunda açıldı.

Sergi açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, tarım toplumundan sanayi toplumuna ardından da bilgi toplumuna geçen insanlığın baş döndürücü hızla bilişim, teknoloji ve dijital çağı yaşadığını belirterek, “Ülkeler birbirine üstünlüğü teknolojiyle ve dijital materyallerle, dijital sistemlerle, yöntemlerle gerçekleştiriyorlar. Ticaret dijital oldu. Her şey dijitalleşti. Böyle bir dünyada ülke olarak dünya üzerinde söz sahibi olmak istiyorsak, güçlü bir ülke olmak istiyorsak bundan geri kalmamız asla mümkün değil. Öyleyse buna hazırlıklı olmamız ve buna buna ayak uydurmamız gerekiyor” dedi.

Hedeflerinin gelecek nesil olan çocukların ve gençlerin dijital eğitimi en iyi şekilde alması olduğunu vurgulayan Yalçın, “Kodlama bunun en güzel örneklerinden birisidir. Dünyayla rekabet edebilecek duruma gelebilmesi gerekiyor çocuklarımızın. İşte bu çalışmaların gayesi bu. Çocuklarımız, öğretmenlerinin rehberliğinde kodlamayı, bilgisayarı, teknolojiyi en iyi şekilde öğrenerek dünya ile rekabet edebilecek, akranlarıyla rekabet edebilecek düzeye gelmeleri ve bu noktada söz sahibi olabilmeleri önemli. Bu çalışmaların neticelerini, yansımalarını da çok iyi bir şekilde görüyoruz. Gerek TÜBİTAK yarışmalarında gerek TEKNOFEST gibi bilimsel, teknolojik yarışmalarda, gerekse bunun gibi benzeri farklı alanlarda öğrencilerimizin almış olduğu eğitimlerle bu etkinliklere bu yarışmalara katılıp gerçekten bu hususta ileri düzeyde kendi yetenek ve kabiliyetlerini, becerilerini geliştirmiş oluyorlar” diye konuştu.

3. paragraf sonrası reklam alanı

Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Müdür Yardımcıları Mesut Olgun, Musa Uncu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

paragraf sonrası reklam alanı

Gümüşhane Valiliği öncülüğünde 2017 yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan GÜMÜŞKOD projesi çercevesinde il, ilçe ve okul ekipleri oluşturuldu, kodlama atölyeleri kuruldu, kodlama ve robotik alanda öğretmen eğitimleri gerçekleştirildi, öğrencilere kodlama eğitimleri verildi, bu alandaki ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlandı ve tüm ilçelerde kodlama yarışma ve şenlikleri yapıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı