DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
STERLIN 40,2943 -1.04%
ALTIN 2.496,260,50
BIST %
BITCOIN 20715493,80%
Nevşehir
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13 08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi’ne üst üste 2’nci kez girdi
  • n50haber
  • Ekonomi
  • Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi’ne üst üste 2’nci kez girdi

Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi’ne üst üste 2’nci kez girdi

ABONE OL
30 Mart 2023 13:00
Enerjisa Enerji, FTSE4Good Endeksi’ne üst üste 2’nci kez girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikaları dahil olmak üzere belirli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini de karşılanması gereken FTSE4Good Endeksi’ne üst üste 2’nci kez dahil oldu.

paragraf sonrası reklam alanı

Londra Borsası’na bağlı endeks sağlayıcı FTSE Russell’ın hazırladığı FTSE4Good endeks serisine dahil olmak için şirketlerin insan hakları, iklim değişikliği ve yolsuzlukla mücadele politikaları dahil olmak üzere belirli çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) kriterlerini de karşılaması gerekiyor. Şirketler, her yıl güncellenen kapsamlı ve şeffaf bir metodoloji kullanılarak değerlendiriliyor.

Yapılan açıklamaya göre, “Herkes için daha iyi bir gelecek” vizyonuyla sürdürülebilirliği odağına alarak faaliyetlerini yöneten dağıtım, perakende satış ve müşteri çözümleri şirketi Enerjisa Enerji, çevre, yönetim uygulamaları ve etik alanlarındaki operasyonlarıyla Londra Borsası bünyesindeki FTSE4Good Endeksi’ne üst üste 2’nci kez girmeye hak kazandı. FTSE4Good endeksinde bir önceki yıl 3.8 ESG notuna sahip olan şirket, çevre, iklim değişikliğiyle mücadele, yönetim uygulamaları, çalışan hakları, etik ve sosyal konularda gösterdiği güçlü performans ile bu sene notunu 5 üzerinden 4’e yükseltme başarısını elde etti.

“Enerjisa, ESG ve sürdürülebilirlik alanında bir lider olarak öne çıkıyor”

3. paragraf sonrası reklam alanı

Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, konuyla ilgili olarak, “Tüm faaliyetlerimizde olduğu gibi çevresel, sosyal ve yönetişim uygulamalarımızda da global trendleri takip ederek kendi standartlarımızı oluşturuyoruz. Sonrasında ise tüm şeffaflığımız ile şirketimizi bağımsız denetimlere açıyoruz. FTSE4Good Endeksi, şirketlerin bu alanlardaki çabalarını değerlendiren önemli bir endeks. Endekste notumuzu 4’e çıkarttık ve şirket olarak sektörümüzün ESG ve sürdürülebilirlik alanında da lideri olduğumuzu kanıtladık. Bugün dünyada yaşanan tüm zorluklara rağmen, ESG’ye odaklanmaya ve çevre ve gelecek nesiller üzerinde olumlu bir etki yaratmaya kararlıyız. Sürdürülebilirlik ayak izimizi geliştirmeye ve yol gösterici olmak için yeni standartlar belirlemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı