DOLAR 32,4972 0.25%
EURO 34,6152 0.29%
STERLIN 40,5068 0.29%
ALTIN 2.499,570,68
BIST %
BITCOIN 2045102-0,16%
Nevşehir
22°

PARÇALI BULUTLU

02 00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dr. Öğr. Üyesi Banu Süzen uyardı: “Tam tahıllı undan üretilen ekmeği tüketin”

Dr. Öğr. Üyesi Banu Süzen uyardı: “Tam tahıllı undan üretilen ekmeği tüketin”

ABONE OL
28 Nisan 2023 17:01
Dr. Öğr. Üyesi Banu Süzen uyardı: “Tam tahıllı undan üretilen ekmeği tüketin”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Türkiye’nin ilk gastronomi lisesinde öğrencilere ekmeğin tarihi ve kaliteli ekmek yapımı anlatıldı. Öğretim Üyesi Banu Süzen, “Pişirilen ekmeğin de sağlıklı olması gerekiyor. Biz diyetisyenler rafine edilmiş beyaz undan değil de tam tahıllı undan yapılmış ekmeğin daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz için onu tavsiye ediyoruz” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

Ürgüp Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Kapadokya Üniversitesi iş birliğiyle öğrencilere ekmeğin tarihçesi anlatılarak, kaliteli ekmek yapımı uygulamalı olarak gösterildi. Düzenlenen panelde konuşan Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Banu Süzen, “Ekmek tarih boyunca arkeolojik kalıntılarda, antik kitabelerde ve hikayelerde yerini almış bir besindir. Biz ekmeğe birçok şeyi atfediyoruz. Destanlarda sıklıkla yemekler tasvir edilir. Bu tasvirlerde özellikle av eti ve yanında ekmeğin tüketildiğini tasvir eder. Özellikle Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde 46 çeşit ekmeğin bu topraklarda yapıldığına dair bilgiler var ve ekmeklerin tariflerine de ulaşılabiliyor” dedi.

Ekmeğin toplumumuzun ve kültürümüzün en önemli parçası olduğunu söyleyen Süzen, “Biz ekmeği kutsal sayarız. Burada ekmek nasıl üretiliyor, ekmek nasıl yapılıyor, iyi bir ekmek nasıl olmalı ve iyi bir ekmek nasıl pişirilir, ayrıca ekip halinde nasıl çalışılır bunu öğretiyoruz. İyi bir ekmek, iyi bir ekmeklik unla olacaktır. Bunun için de iyi bir yoğurma, iyi bir mayalanma, iyi bir pişirme süreci gerekiyor. Kullandığımız malzemelerin kaliteli olması gerekiyor. Pişirilen ekmeğin de sağlıklı olması gerekiyor. Biz diyetisyenler rafine edilmiş beyaz undan değil de tam tahıllı undan yapılmış ekmeğin daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz için onu tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ürgüp Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kapadokya Üniversitesi öğrencileri daha sonra usta şefler nezaretinde hamur yoğurarak ekmek yaptı. Düzenlenen panele Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Kapadokya Üniversitesi akademisyenleri, Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Kapadokya Üniversitesi öğrencileri katıldı.

3. paragraf sonrası reklam alanı

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı