Din görevlilerine ’kadına yönelik şiddetle mücadele’ konulu seminer verildi
  • n50haber
  • Genel
  • Din görevlilerine ’kadına yönelik şiddetle mücadele’ konulu seminer verildi

Din görevlilerine ’kadına yönelik şiddetle mücadele’ konulu seminer verildi

ABONE OL
27 Mayıs 2022 10:10
Din görevlilerine ’kadına yönelik şiddetle mücadele’ konulu seminer verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Aydın’ın Söke ilçesinde din görevlilerine kadına yönelik şiddetle mücadele konulu seminer verildi.

paragraf sonrası reklam alanı

Söke Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere İlçe Müftülüğü’nde görevli din görevlileri katıldı. Söke Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde görevli öğretmen Tuğba Çınar tarafından slaytlar eşliğinde istatistik verilerle kadına yönelik şiddetin tanımı, şiddetin türleri, şiddete uğrayan kadınların takip edecekleri yol ve yöntemler, kadına yönelik şiddete müdahaleler, şiddet mağduruna verilecek koruyucu tedbir kararları, şiddeti önleme ve izleme merkezine ulaşmanın yolları anlatıldı.

Kadına yönelik şiddeti doğuran ve pekiştiren olumsuz tutum ile davranışların ortadan kaldırılması amacıyla, toplumsal farkındalık, duyarlılık, bilinç kazandırmak için çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Çınar, “Kadına yönelik şiddet, fiziksel ve ruhsal bütünlüğümüze zarar veren bir halk sağlığı sorununa dönüşmüş durumda. Kadınların yapılan fiziksel, cinsel, psikolojik ya da ekonomik şiddetten zarar gördüklerine, buna maruz kalan kadınların yanı sıra buna tanık olan çocukları ve bir bütün olarak aileyi de olumsuz etkiliyor. Birey olarak şiddetin nedeni ne olursa olsun, kime uygulanırsa uygulansın, bunun haklı bir sebebinin olmadığını hepimiz ifade etmeliyiz” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı