Derinkuyu fasulyesinin hasadı yapıldı

Derinkuyu fasulyesinin hasadı yapıldı

ABONE OL
30 Eylül 2022 16:34
Derinkuyu fasulyesinin hasadı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde Coğrafi İşaret alan Derinkuyu fasulyesinin hasadı yapıldı.

paragraf sonrası reklam alanı

Hasat etkinliğine Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Derinkuyu Kaymakamı Esra Demirtaş, Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş ve protokol üyeleri katıldı.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel hasat ile ilgili yaptığı açıklamada, “Derinkuyu fasulyesi olarak coğrafi işaret almış olan bir ürünümüz. Bölge ekonomisi içinde son derece değerli bir ürün. Nevşehir ili olarak Türkiye’nin üretim ihtiyacının yüzde 11’ini karşılıyoruz. Yüzde 11’in de yüzde 55’ini Derinkuyu’da gerçekleştiriyoruz. Kuru fasulye üretimi açısından Türkiye’de 4. sıradayız. Bölgemiz için önemli tarımsal ürünler; patates, kuru fasulye ve kabak çekirdeğidir. Bölgede kullanılan tohum, yabancı menşeli tohumlar. Türk menşeli yerli tohumlarında yaygınlaştırılması çerçevesinde bu sene 253 çiftçimize tohum yardımı yapıldı ve 6 bin dekarlık alanda bu üretim gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

Vali Becel, Nevşehir bölgesinde yılda 34 bin ton kuru fasulye üretildiğini belirterek, bunun 20 bin tonunun Derinkuyu’da üretildiğinin altını çizdi.

3. paragraf sonrası reklam alanı

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de yaptığı açıklamada, “Hem ekim alanlarındaki rekoltenin güzel olması hem de fiyatların çiftçimizin beklediği fiyatlar olması mutluluk verici. Hakikatten üreten, gayret gösteren hem Derinkuyu’ya hem Nevşehir’e hem de ülke ekonomisine katkı sağlayan tüm çiftçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı