DOLAR 32,3659 0.14%
EURO 34,9705 -0.31%
STERLIN 40,9726 0.19%
ALTIN 2.323,930,21
BIST %
BITCOIN 22799651,28%
Nevşehir
13°

KAPALI

13 15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Başkan Sadıkoğlu: “Firmaların ticari kredi limitleri artırılmalı”
  • n50haber
  • Ekonomi
  • Başkan Sadıkoğlu: “Firmaların ticari kredi limitleri artırılmalı”

Başkan Sadıkoğlu: “Firmaların ticari kredi limitleri artırılmalı”

ABONE OL
27 Mayıs 2022 14:10
Başkan Sadıkoğlu: “Firmaların ticari kredi limitleri artırılmalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
öne çıkan görsel altı reklam alanı
satır solu reklam alanı 300x250
mobil reklam alanı

İnönü Kapalı Çarşısı’nda bulunan işletmeleri ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Ekonomide yaşanan değişimler çok sayıda firmanın sermayesine değer kaybettirdi. Bankaların firmalara sağlamış olduğu kredi limitleri yetersiz kalıyor. Bu nedenle firmaların ticari kredi limitleri artırılmalı” dedi.

paragraf sonrası reklam alanı

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İnönü Kapalı Çarşısı’nda bulunan işletmeleri ziyaret ederek esnafın yaşadığı sorun ve talepleri dinledi.

“Elektrik faturaları kira ödemesini geçmiş durumda”

Girdiği her işletmede benzer sorunların dile geldiğini belirten Başkan Sadıkoğlu, “Sık sık saha ziyaretleri yaparak üyemiz olsun veya olmasın tüm işletmelerimizle bir arada olmaya gayret gösteriyoruz. Her uğradığımız esnafın dile getirdiği sıkıntılar artan maliyetler oluyor. Özellikle elektrik faturaları birçok işletmenin kirasını geçmiş durumda. Esnaf sattığı ürünün yerine aynı fiyata mal alamaz hale geldi. Maliyet artışları tüm sektörleri olumsuz etkiliyor. Bizlere anlatılan tüm sorunları ve talepleri ilgili kurum ve kuruluşlara aktarmaya devam ediyoruz” dedi.

3. paragraf sonrası reklam alanı

“Kredi limitleri yetersiz kalıyor”

paragraf sonrası reklam alanı

Son dönemde ekonomide yaşanan değişimler firmaların sermayesine değer kaybettirdiğini vurgulayan Başkan Sadıkoğlu, “Ekonomide yaşanan değişimler, kur artışları ve hammadde fiyatlarındaki aşırı dalgalanma doğrudan firmaların üretim maliyetlerinin yükselmesine neden oldu. Çok sayıda firmamızın sermayesi değer kaybetti. Bu nedenle bankaların firmalara sağlamış olduğu ticari kredi limitleri yetersiz kalıyor. Kamu ve özel bankaların genel müdürleri ile görüşmeler sağlayarak kredi limitlerinin yükseltilmesi ve faiz oranlarının düşürülmesi için girişimlerde bulunacağız” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kaynak: İhlas Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

reklam alanı13
reklam alanı 14

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

n50 İhbar Hattı